Het landschap is als een lichaam: met borsten, billen, monden en buiken. Inspiratie vond ik in Frankrijk, Engeland, Nederland en in de landschappen in mijn dromen.

uit 2001 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Spirits Never Die

2001

Na de gebeurtenissen op 11 september 2001 moest ik het een plek geven door te schilderen wat er had plaatsgevonden. De heftige beelden, die we allemaal via de media tot ons lieten komen. Hoe dit te ontschuldigen? Weer in balans te brengen? Met dit schilderij 'Spirits Never Die' voelde ik daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren. De twee zuilen van licht, die ik schilderde op de plek waar de Twin Towers hadden gestaan, vroegen om de woorden van de mensen, die daar omkwamen. Een van hen was de man, die zijn vrouw belde en zei: "I love you, I love you forever, spirits never die".

Centraal Station

2019

Het Centraal Station in Rotterdam, alias 'De Haaienbek' in een vierkant werk op doek met sprankelende kleuren en zo minimalistisch mogelijk. Een internationaal gevoel van vrijheid krijg ik wanneer ik over het plein voor het Centraal Station in Rotterdam loop. In een paar streken, zolijkt dit werkgemaakt te zijn, acrylopdoek in een prachtige houten baklijst

Hameau de la Pene

2001

Een roze lucht Een geel korenveld Een soezende boerderij in de namiddag. De borsten van moeder aarde..

Rots van Prades

2002

Schilderend vanuit een berghut zie ik de rots van Prades (Frankrijk)

L'Arbre d'Amour

2002

Opnieuw de Rots van Prades. Nu teruggebracht tot kleurvlakken en vormen.

Chanteuges, korenveld

2001

De lucht is dreigend en toch helder. De korenrollen lijken zwart. De kleuren van het landschap schreeuwen om aandacht. Het wil geschilderd worden.

Vlak na de eerste opzet barstte het onweer los.  

Complex Mardi

2001

Het is warm, het korenveld is geler dan ooit. Heel in de verte zijn de Pyreneeen te zien. Een vliegtuig heeft een witte streep in de lucht gezet. In de boerderij woont een vriendin.

De eenzame schaatser

2002

Het Nederlandse winterlandschap met laaghangende zon en een roze streep aan de horizon. Het silhouet van een schaatser. De prijs is inclusief een zilverkleurige lijst met glas.

Evenwichtskunstenaar aan Zee

2020

Op een verlaten kust balanceert een vrolijke man met erect geslacht op een antieken kastje, de lucht is vol van spiralen en de zee schuimt uitbundig. Is het de zon of de volle maan, waaronder de man zijn balans zoekt? Het is een kunstenaar, deze clown, die graag uit de verf komt terwijl hij zelf neutraal blijft. Het is de vraag of deze potentiële houding vandaag de dag nog realiteit kan zijn.  Dit werk is een duokunstwerk: getekend door Manuel Kneepkens en ge/beschilderd door Jolanda Setz.   

Vuur in de Woestijn

2006

Een gouden woestijn met een helder blauwe lucht. Zijn er gekleurde strepen of is het een Fata Morgana? Het vuur lijkt zwart, als je goed kijkt is het rood.

Toscane

2010

Wat is Toscane nog meer behalve een groene vlakte, een groepje pijnbomen, een heuvelrug in de verte en een oude boerderij met een rood dak? ook met een grijze lucht blijven de kleuren helder.

Auvergne I

2001

Deze berg in de Auvergne is sur place geschilderd:eerst is aquarel aangebracht, daarna zijn de lijnen in zwart met inkt getrokken, met een stokje dat daar op de grond lag.

Auvergne II

2001

Dit schilderij is met inkt en aquarel vervaardigd. Inclusief een brede gele houten lijst met glas ervoor. Inclusief lijst is het formaat 48x63 cm